Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aydın Selcen ile Gündem Dışı (32): Brexit’ten pejmürdeye

Gündem Dışı’nda bu hafta Aydın Selcen, Britanya’da Brexit ekseninde süregiden halkın iradesinin mecliste tecelli etmesi, ancak meclisin denetim yetkisinin referandum sonucunda yine halkın AB’den çıkma iradesini sakatlamaması gerektiği ve meclisin hükümetin yerine geçerek Brexit müzakeresi yürütemeyeceği tartışmalarını ele aldı. İtalya’da popülist aşırı sağcı Salvini’nin erken seçim kumarının da benzer biçimde ülke demokrasisinin sağlığını yeni bir koalisyonla savunması sonucu verdiğine dikkat çekti. Bu iki örnek bağlamında ülkemizde bir türlü işlevselleşemeyen başkanlık rejimi ve yeni adli yıl açılışı bağlamında yeniden gündeme gelen çarpık demokrasi yorumları arasında bağlantı kurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.