Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AYM’nin Barış Akademisyenleri kararından sonra ilk duruşma yapıldı: Savcı yeniden mütalaa için süre talep etti

Avukat Meriç Eyüboğlu duruşmayı gazeteci İrem Afşin’e değerlendirdi.

Barış Akademisyenleri’nin yargılanmasına İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Van 100. Yıl Üniversitesi’nden bir akademisyen hâkim karşısına çıktı. Savcı, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararı uyarınca, yeniden mütalaa için süre istedi. Savcı daha önce akademisyenin cezalandırılmasını talep etmişti.

Sanığın avukatı Meriç Eyüboğlu, AYM’nin ihlal kararının 26 Temmuz’da verildiğini hatırlattı ve “Savcı mütalaa için hazırlığını yapabilirdi. Kısa bir zamana gün vermenizi talep ediyoruz” dedi.

Bir sonraki duruşma 30 Eylül’de yapılacak.

Duruşma öncesi basın açıklaması yapıldı. (Fotoğraf – İrem Afşin)

AYM, 26 Temmuz’da aldığı kararda, Barış Akademisyenleri’nin “silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçundan cezalandırılmaları nedeniyle ifade özgürlüklerinin ihlal edildiğine karar vermişti.

Duruşma öncesi arama krizi

Avukat Meriç Eyüboğlu bir daha aranmak istenince tepki gösterdi. (Fotoğraf – İrem Afşin)

Avukat Meriç Eyüboğlu ile polisler arasında duruşma öncesi yeniden arama tartışması yaşandı. Polis, Eyüboğlu’nun çantasında, arama cihazının algılayamadığı bir şey olduğunu ileri sürdü ve Eyüboğlu’nu tekrar aramak istedi. Eyüboğlu bunu kabul etmedi. Yaklaşık 45 dakikalık tartışmaya Barış Akademisyenleri ve CHP Milletvekili Turan Aydoğdu da dahil oldu. Baro temsilcisinin gelmesi ve tanıklık etmesi üzerine, Eyüboğlu çantası aranmadan duruşma salonuna çıktı.

Duruşma tutanağı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.