Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TMMOB Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Kahraman İBB yönetiminde

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası Genel Merkez ve İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Kahraman, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) “Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı” görevine getirildi. Kahraman, Gezi davasında yargılanan isimler arasında.

Geçmişte TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığı ve Şehir Plancıları Odası (ŞPO) İstanbul Şube Başkanlığı da yapan Tayfun Kahraman, Gezi Parkı eylemleri sırasında “Taksim Dayanışması”nın sözcülerindendi.

Kahraman, halen Osman Kavala’nın tutuklu yargılandığı, sanıkları arasında Can Dündar, Memet Ali Alabora, Mücella Yapıcı ve Can Atalay’ın da bulunduğu ikinci Gezi davasında yargılanıyor. Kahraman, davanın Haziran 2019’daki ilk duruşmasında yaptığı savunmada, iddianamede yer alan suçlamaların kabul edilemez olduğunu söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.