Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın kardeşi, bakanlıktan da partisinden de istifa etti: “Ailem ile ülkem arasında bölündüm”

Parlamentoda dün yapılan iki oylamadan da ağır yenilgi ile çıkan İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a bir darbe de, hükümeti kurarken bakanlık görevi verdiği kardeşi Jo Johnson’dan geldi. Jo Johnson, “Ulusal çıkarlarımız ile aileme sadakatin arasında bölündüm” diyerek, Üniversiteler ve Bilimden Sorumlu Eğitim Bakanı Yardımcılığı görevinden ve ağabeyi ile birlikte üyesi olduğu iktidardaki Muhafazakâr Parti’den istifa etti.

Jo Johnson, Twitter’da, ülkesi ile ailesi arasında yaşadığı sorunu “çözümü olmayan bir gerilim” olarak tanımladı ve milletvekilliği ile bakanlık görevlerini başkasına devretme zamanının geldiğini yazdı.

Jo Johnson Theresa May hükümetinde de devlet bakanı olarak görev yapmış ancak May’in AB ile vardığı Brexit anlaşmasına karşı çıkarak, o görevinden de istifa etmişti.

İngiltere’de dün parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası, Boris Johnson’ın anlaşmalı ya da anlaşmasız 31 Ekim’de mutlaka Avrupa Birliği’nden ayrılma planını bozan bir yasa tasarısını kabul etmiş, bunun üzerine Başbakan Johnson’ın verdiği erken seçim önergesi de reddedilmişti.

Salı günü Muhafazakâr Parti milletvekili Philip Lee de Johnson’ın Brexit planlarına muhalefeti nedeniyle partisinden istifa edip Liberal Demokratlar’a geçmiş, böylece hükümet parlamentodaki çoğunluğunu kaybetmişti.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.