Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selin Nasi ile söyleşi: “Brexit bilmecesi çözülmedi ama İngiltere bir erken seçime doğru gidiyor”

İngiltere’nin Brexit bilmecesi 2016’daki referandumdan bu yana devam ediyor. Üç yılda üç başbakan değiştirdi ülke. Muhafazakâr Parti iktidarda kalmaya devam ediyor ama epey kan kaybetti. Önce David Cameron referandumda AB’den ayrılmaktan yana sonuç çıkınca istifa etti. Selefi Theresa May de, AB ile vardığı Brexit anlaşmasını parlamentoya kabul ettiremediği için istifaya mecbur kaldı. Şimdi sıra Boris Johnson’da. Johnson anlaşmalı ya da anlaşmasız İngiltere’yi 31 Ekim’de AB’den çıkarmak iddiasıyla altı hafta önce göreve geldi ama planları dün akşamki parlamento oturumuyla suya düşmüş görünüyor. Son gelişmeleri Londra’da bulunan gazeteci Selin Nasi ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.