Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Venedik’te Film Müziği Yıldızları Özel Ödülü, yönetmen Ferzan Özpetek’in oldu

76. Venedik Film Festivali‘nin resmi programında yer almayan, fakat festival kapsamında düzenlenen Film Müziği Yıldızları Özel Ödülü‘ne (Soundtrack Stars Award) yönetmen Ferzan Özpetek layık görüldü.

Özpetek, bugüne kadar pek çok ödül aldığını ancak film müziklerine yönelik verilen bu ödülün farklı bir anlamı olduğunu, bu alanda takdir edilmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Filmlerinde müziği etkili biçimde kullanmasıyla bilinen yönetmen, uzun yıllardır İtalya’da yaşıyor.

Özpetek’e Venedik Bienali’nde yoğun ilgi

Özpetek’in, 24 Kasım 2019 tarihine kadar devam edecek olan Venedik Bienali kapsamında sergilenen “Venetika” isimli enstalasyonu da büyük ilgi görüyor.

Özpetek, Kasia Smutniak’ın rol aldığı, Sezen Aksu’nun müziğinden oluşan “Venetika” enstalasyonu için “Venedik tarih boyunca pek çok kültürle etkileşimde bulunmuş bir yer. Osmanlı ve Türkler ile de çok etkileşime girmiş bir yer. Ben de Venedik’i, bu kentin ayrılmaz parçası olan suyun üzerine herkesin kendinden bir şey bulabileceği yansımalarla anlatmaya çalıştım” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.