Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ali Şentürk’ün dördüncü kişisel sergisi Mixer’de açıldı: “Biz Bu Değiliz, Bu Bizden Geriye Kalan”

“Etten, kemikten yapılmış bir elim var. Koluma bağlanan ve benim için pek çok şeyi kolaylaştıran elimin, nereye giderse yanında taşıdığı bir de gölgesi var. Hangisi diğerini taklit ediyor, bazen emin olamıyorum. Peşimi bırakmayan o gölge, yolunu bulmaya çalışan başıboş bir çizgi gibi gittiği yolda karşısına çıkan formlara eklemlenebiliyor, hatta bazen kendi bağımsızlığını ilan ettiği bile oluyor. Hangisi daha gerçek; elim mi, gölgesi mi?”

Ali Şentürk, her birinizi bi ayrı sevdim (2019), mermerit döküm üzerine zımpara tozu

Mixer, 5 Eylül–12 Ekim 2019 tarihleri arasında heykel, resim, fotoğraf, video ve performans alanlarından beslenen sanatçı Ali Şentürk’ün “Biz Bu Değiliz, Bu Bizden Geriye Kalan” isimli dördüncü kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçı, beden ve nesnenin parça/bütün meselesine odaklandığı bu yeni sergisinde, bedenimizin ve varlığımızın gerçekliğini sorguluyor. Parçalanmış ve özgünlüklerini yitirmiş unsurları tekrar bir araya getirerek yeni bir bütün oluşturmayı amaçlıyor.

Ali Şentürk, bir düzeltme aracı olarak çizgi (2019), yerleştirme, değişken boyutlar

Hantal bir kayanın altından çıkan zarif parmaklar, bedeni yararak var olan uzuvlar, çizilerek birleştirilmiş bir yarık… Henüz son halini alamadan donup yarım kalmış gibi görünen bu işler, ilk bakışta yanlış zamanda, yanlış yerde konumlanmış hissi verse de bir süre sonra, tam da sanatçının arzu ettiği gibi, kendi hikayeleri içinde bağımsızlıklarını ilan ederek hatasız formlara dönüşüyorlar.

 “Biz Bu Değiliz, Bu Bizden Geriye Kalan”, 12 Ekim 2019 tarihine kadar Karaköy’deki Mixer Galeri’de görülebilir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.