Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Evren Balta ile “Tedirginlik Çağı” kitabı üzerine söyleşi

Özyeğin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Evren Balta ile İletişim Yayınları’ndan çıkan son çalışması, Tedirginlik Çağı Şiddet, Aidiyet ve Siyaset Üzerine adlı kitabını konuştuk. Balta, bildiğimiz dünyanın hızlı dönüşümünü, buna eşlik eden hepimizin yaşadığı korku ve tedirginlik hissinin akisleri üzerine düşünerek anlamaya çalışıyor; “Korku ve güvencesizliğin dönüşümü şiddet ve siyasetin dönüşümü ile nasıl ilişkilendirilebilir?”, “Farklı kaynaklara sahip topluluklar korku ve güvensizliğe nasıl yanıt veriyorlar?” “Elindekileri kaybetme korkusuyla yaşayanlar hangi tür baş etme biçimleri kullanıyorlar?”, “Bireyselleşen bir dünyada aidiyet biçimleri nasıl dönüşüyor?” gibi temel sorulara yanıt arıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.