Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Danimarka Suriye’nin kuzeyine asker gönderiyor

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Dışişleri Bakanı Jeppe Kofod ve Savunma Bakanı Trine Bramsen ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, uluslararası alanda askeri faaliyetlerini artıracaklarını duyurdu ve bu çerçevede ABD önderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyona destek amacıyla Suriye’ye asker göndereceklerini açıkladı. Buna göre Danimarka, Suriye’nin kuzeydoğusuna 14 kişilik askeri doktor ekibi gönderecek.

Pentagon: Danimarka’nın asker gönderme kararından memnuniyet duyduk

Frederiksen’in açıklamasından kısa bir süre sonra, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) da Danimarka’nın Suriye’nin kuzeydoğusuna asker gönderme kararından ötürü memnuniyet bildiren bir açıklama yayınladı. Pentagon Sözcüsü Jonathan R. Hoffman imzalı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“IŞİD’le mücadele amaçlı küresel koalisyonun kurucu üyesi olarak bu sevkıyat, Danimarka’nın Suriye Demokratik Güçleri (SDG) dahil ortaklarımızla çalışma ve IŞİD’in yeniden ortaya çıkmaması konusundaki kararlılığının göstergesidir. Danimarkalı ortaklarımız Suriye’nin kuzeydoğusunda istikrar ve güvenliği sağlamak için bölgede kalan ABD askeri gücü ile birlikte çalışacak.”

Danimarka Başbakanı Frederiksen basın toplantısında, ülkesinin NATO’ya askeri katkısını da artıracağını ve bu çerçevede bir savaş taburu, bir savaş gemisi ve dört savaş uçağının görevlendirildiğini bildirdi. Frederiksen Akdeniz’deki bir Amerikan uçak gemisini de yaklaşık 150 kişilik bir firkateynle takviye edeceklerini duyurdu. Mali’deki BM misyonuna da katkı sunacaklarını söyleyen Frederiksen, “Hükümet olarak amacımız aktif bir dışişleri politikası yürütmek. Bu politikayı müttefiklerimiz ABD, NATO, AB ve BM ile birlikte yürüteceğiz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.