Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Müfettişler, kapatılan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nin “buharlaşan” 10 milyonluk malzemesini arıyor

Diyarbakır’da, 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PYD soruşturmaları kapsamında KHK ile kapatılıp Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen Selahaddin Eyyubi Üniversitesi’nde değeri 10 milyonu bulan kayıp malzeme soruşturma konusu oldu. Bakanlığın açtığı soruşturma kapsamında Diyarbakır’a gelen müfettişler, bilgisayar, mobilya, sıra ve masalardan oluşan malzemelerin izini sürüyor.

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde 2013 yılında vakıf üniversitesi olarak kurulan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi, Bakanlar Kurulu kararı ile açılarak 2014 yılında öğrenci almaya başladı. 15 Temmuz darbe girişiminde sonra FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında üniversite Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılarak Milli Eğitim Bakanlığı’na verildi. Kapısına mühür vurulan üniversite binası malzemeleri ile birlikte Milli Eğitim İl Müdürlüğü’ne devredilirken, binanın bakanlışa geçişi uzun sürdü. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün binasının taşınmak istediği yerde yapılan tespitte, bina içerisinde bulunan ve yaklaşık değeri 10 milyonu bulan bilgisayarlar, mobilyalar, sıra ve masaların adeta buharlaşarak kaybolduğu tespit edildi. 

Olayın tespit edilmesinden sonra konu ile ilgili soruşturma başlatıldı. Ankara’dan çağrılan bakanlık müfettişleri, kayıp olan 10 milyonluk malzemenin peşine düşerken, ilgili kişilerin ifadelerini aldıkları ve soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığı’na devri şimdiye kadar gerçekleşmeyen binanın Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne verildiği öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.