Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) ve beraberindeki heyet Türkiye’de: Adalet Bakanı Gül ve gazeteciler ile görüşmeler yapılacak

Dünyanın önde gelen gazeteci, editör, ve medya yöneticilerinin iletişim ağı olan Uluslararası Basın Ensitütüsü (IPI), beraberindeki yedi basın ve ifade özgürlüğü grubu ile “basın özgürlüğü üzerinde devam eden baskılara cevaben” Türkiye’ye geldi.

IPI ile birlikte Article 19, Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Avrupa Basın ve Medya Özgürlüğü Merkezi (ECPMF), Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ), Uluslararası PEN, Norveç PEN ve Sınır Tanımayan Gazeteciler’in (RSF) üst düzey temsilcilerinin ziyareti bugün başlayacak ve 13 Eylül’de son bulacak.

Heyet bugün İstanbul’da, gazeteciler ve yerel STK’ler ile görüştü, basın özgürlüğündeki son durum ve gazeteci yargılamaları hakkında bilgi aldı. Bu akşam Ankara’ya geçecek heyet, başkentte Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay temsilcileri ile toplantılar yapacak. 13 Eylül Cuma günü Ankara Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenecek bir basın konferansıyla da Türkiye’deki temasların sonuçları paylaşılacak.

Yargı Reformu Stratejisi konuşulacak

Konuyla ilgili Medyascope’a konuşan IPI Basın Özgürlüğü Program Yetkilisi Renan Akyavaş, son yıllarda ilk defa bir bakan tarafından kabul edileceklerini söyledi. Adalet Bakanı Gül ile Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde yer alan basın ve ifade özgürlüğüne ilişkin reformları konuşacaklarını belirten Akyavaş, Gül’den “basın özgürlüğünü, gazeteci haklarını savunacak, koruyacak ve iyileştirecek bir garanti almak istediklerini” söyledi. Akyavaş, böylesine geniş çaplı bir basın özgürlüğü heyetinin de uzun zaman sonra ilk kez bir araya geldiğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.