Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: AB üyesi ülkelerde seçilen ilk başörtülü milletvekili Mahinur Özdemir Türkiye’nin Cezayir Büyükelçiliği’ne atanıyor

Dışişleri Bakanlığı’nda beklenen büyükelçi atamalarının şekillenmeye başlandığı ileri sürüldü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bazı isimleri arayarak yeni görev yerlerini bildirdiği öğrenildi. Hürriyet’ten Uğur Ergan’ın haberine göre, bu isimlerden biri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın “manevi kızı” olarak bilinen, Avrupa ülkelerinde parlamentoya seçilen ilk başörtülü milletvekili Mahinur Özdemir. Özdemir’in, Cezayir Büyükelçiliği‘ne atandığı öğrenildi.

1982 doğumlu Belçikalı siyasetçi Mahinur Özdemir, Brüksel’de, çoğunlukla göçmenlerin yaşadığı ve yoğun Türk nüfusuna sahip olan Schaerbeek kasabasında doğdu.

Konya ve Emirdağ’dan göçen ailenin Belçika’daki üçüncü nesil fertlerinden olan Özdemir, Brüksel ULB Üniversitesi İnsan Kaynakları Mühendisliği Bölümü’nde lisans, Kamu Yönetimi alanında da mastır yaptı. Özdemir’in anadilleri Türkçe ve Fransızca, ayrıca İngilizce ve Flemenkçe’yi de ileri düzeyde konuşuyor.

Özdemir, 24 Haziran 2009’da Hıristiyan demokrat çizgideki Hümanist Demokrat Merkez Partisi‘nden Brüksel Meclisi’ne seçildi, böylelikle bir Avrupa ülkesinde seçilen ilk başörtülü milletvekili oldu.

Seçilmesinin ardından, başörtüsü sebebiyle, çalışmasının zor olacağı iddia edilerek eleştiriler alan Özdemir, Ermeni Soykırımı iddialarını kabul etmemesi sebebiyle partisinden ihraç edilmiş ve bu durum özellikle Türkiye’de tepkiyle karşılanmıştı. AKP içerisindeki pek çok siyasetçi sosyal medya hesaplarından Özdemir’in ihraç edilmesine tepki göstermişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.