Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya Molise’de köye yerleşenlere 25 bin euro teşvik verilecek

Yaş ortalamasının hızla yükseldiği ve nüfusun giderek azaldığı İtalya’nın 305 bin nüfuslu Molise bölgesinde, nüfusu artırmak için yeni bir yol deneniyor. Molise’de nüfusu 2000 kişinin altında olan bir köyde en az 3 yıl yaşamayı ve burada iş kurmayı taahhüt edenlere bölge yönetimi 3 yıl boyunca her ay 700 euro yardım verecek.

Molise Belediye Başkanı Donato Toma, İngiliz Guardian gazetesine verdiği demeçte “Eğer böyle bir destek yerine fonlama önerseydik bu sadece bir yardım kampanyası olacaktı. Biz burada daha fazlasını yapmak, nüfusu artırırken burada insanların iş kurmasını sağlamak istiyoruz” diye konuştu. 

Toma ayrıca, nüfusu 2 binden az olan köylerde yaşayanlara altyapı çalışmalarına destek için 10 bin euro ek kaynak da sağlanacağını duyurdu. 

Birleşmiş Milletler’in yaptığı bir çalışmaya göre İtalya, Avrupa ülkeleri arasında nüfusu azalan tek ülke. İtalya’da, yaşayan kimse kalmadığı için hayalet bölgeye dönen köy ve kasabaları kurtarmak için başka yöntemler de deneniyor. Örneğin Sicilya adasının Caltanisetta bölgesindeki Sutera kasabasında boşalan bölgeler mültecilere tahsis ediliyor. Sambuca bölgesinde ise boş ve bakımsız kalan tarihi evler 1 euro ve restorasyon sözü karşılığında satışa çıkarılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.