Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sicilya’da boş kalan evler 1 euroya satılıyor

İtalya’nın Sicilya adasındaki Sambuca beldesi, nüfusu azalan kenti canlandırmak için boş kalan evleri 1 eurodan başlayan fiyatlarla satılığa çıkardı.

Sicilya’daki dağ kasabası Sambuca, son yıllarda yerlilerinin büyük kentlere göçü sonucu azalan nüfusa karşı harekete geçti. Belde yetkililerine göre burada ev sahibi olma niyetindeki herhangi biri derhal emlak satın alabilir.

CNN‘e konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Giuseppe Cacioppo, “Bunu propaganda amacıyla yapan kentlerin aksine bizim belediyemiz 1 euroya satılık olan tüm evlerin sahibidir. Eski ve yeni ev sahipleri arasında aracılık yapmıyoruz; ev almak isteyenlere bizzat satıyoruz” dedi.
Ancak 1 euroluk evlerin satın alınabilmesi için, 3 sene içinde en az 15 bin euro (yaklaşık 91 bin TL) değerinde tadilat yapılması şart koşuluyor. Ayrıca, tadilatın gerçekleşmesinin ardından ev sahiplerine geri ödenecek 5 bin euroluk (yaklaşık 30 bin TL) depozito ödenmesi de bekleniyor. 
Sambuca’nın “ihtişamın şehri” olarak bilindiğinin altını çizen ve beldeyi “yeryüzü cenneti” olarak niteleyen Cacioppo’ya göre, burada ev satın alanlar “pişman olmayacak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.