Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül: “Dört-beş saat uyuyorum, neredeyse hiç ada dışına çıkmıyorum”

Haber: Fırat Fıstık / Kamera-kurgu: Ufuk Çeri

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, günde ortalama dört-beş saat uyuduğunu belirtirken, “Neredeyse hiç ada dışına, İstanbul’daki toplantılar hariç çıkmıyorum. 24 saatte dört adaya gitmek durumundayım. Yoğun ve yeni bir mesai ama benim için en keyif verici tarafı, Türkiye’de oluşacak yeni iklimle birlikte yeni bir yolculuğa çıkmış olmak” dedi.

Adalar’da yaşayan 16 bin kişinin büyük bölümüyle doğrudan temas içinde çalışma yürüttüğüne değinen Gül, büyükşehirin de CHP’ye geçmesinin kendileri için önemli olduğunu, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun Adalar ile özel olarak ilgilendiğini vurguladı.

“En zor sorundan başlayalım dedik”

Adalar’da en kronik sorunun ulaşım olduğunu belirten Gül sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu hafta başında vapur seferleri artırıldı, doğrudan Ada’da yaşayanların taleplerine uygun olarak. Ulaşımımız da diğer ilçelerden farklı. Fayton gibi, bisiklet, akülü araç gibi sorunlarımız var. Ulaşım meselesi en kronik, yıllardır bekletilen, kaderine terk edilmiş, neredeyse hiçbir iyileştirme yapılmamış bir soruna dönüşmüş. En zor sorun ve biz de en zor sorundan başlayalım dedik, bir adım atalım kararı aldık.”

“Adalar’a da felsefe yakışır”

Adalar’da hiçbir şekilde yapılaşmaya izin verilmeyeceğini belirten Gül, bir felsefe etkinliğine hazırlandıklarını da anlattı: “Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun benden istediği bir şey vardı; Adalar’da bir felsefe etkinliği. Ben de en geç bahara kadar uluslararası düzeyde bir felsefe etkinliğini gerçekleştirmek için çalışmalara başladım. Bunu geleneksel hale de getirmek istiyoruz. Adalar’a da felsefe yakışır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.