Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: Liverpool casusluk karşılığı Manchester City’ye 1 milyon sterlin ödedi

Liverpool’un, Manchester City’nin scouting (oyuncu gözlem) sistemine sızdığı ve bu yüzden City yönetimine 1 milyon sterlin ödediği iddia edildi. 

Premier League, tarihinin en büyük casusluk skandallarından biriyle çalkalanıyor. The Times’ta yer alan habere göre Liverpool, Haziran 2012 ve Şubat 2013 arasında Manchester City’nin Scout7 isimli oyuncu gözlem sistemine sızdı. Manchester City yönetimi ise durumu fark edip, Liverpool’u şikayet etti. Sorunun çözülmesi için iki takım arasında bir anlaşma yapıldı ve Liverpool, Manchester City’ye 1 milyon sterlin ödemeyi kabul etti. 

Haberde, sportif direktör Michael Edwards ve Manchester City’nin eski scout’ları Dave Fallows ile Julian Ward’ın anlaşma yapılmadan önce Liverpool’da çalışmaya başladığı ve City’nin sistemine sızma konusunda da bu isimlerin sorumlu olabileceği öne sürülüyor.

Habere göre iki kulüp arasındaki anlaşma gizli olduğu için, sisteme sızma ve yapılan anlaşma konusunda İngiltere Futbol Federasyonu’na bilgi verilmedi. Kulüpler ise henüz sessizliğini koruyor. Bu durumun gerçekliği ispatlanırsa kuralların ihlali sebebiyle iki takımın da cezalandırılması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.