Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aydın Selcen ile Gündem Dışı (35): “Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu’nda…”

Aydın Selcen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu‘nda (BMGK) yaptığı konuşmayı değerlendirdi. Konuşmanın içerik olarak Suriye, nükleer güç ve BMGK reformu olmak üzere üç ana ve İsrail-Filistin meselesi eklenince bir de yan başlığa sahip olduğunu belirtti. Esasen içerik bakımdan bu küresel dosyaların ele alınması yerinde olmakla birlikte, üslup resme dahil edildiğinde dinleyici kitlesinin salonda bulunan ülke temsilcilerinden ziyade Türkiye‘deki seçmen tabanı gibi göründüğünü vurguladı. Bu bakımdan, Türkiye’nin 151 oyla BMGK’na 2009-10 dönemi için geçici üye seçildiği bağlamla karşılaştırıldığında, çok taraflı diplomaside etkinlik ve itibar aşınımı görüntüsünün güçlendiğine dikkat çekti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.