Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Midilli’deki mülteciler, kötü şartlarıyla bilinen Moria Kampı’nı ateşe verdi: En az iki kişi öldü, onlarca yaralı var

Yunanistan’ın Midilli Adası’nda, aşırı kalabalıklığı, kötü şartları ve şiddet olayları nedeniyle “Avrupa’nın en kötü mülteci kampı” olarak bilinen Moria Kampı’nda kalan göçmenler ayaklandı. 29 Eylül akşamı çıkan yangında bir anne ve bebeği yaşamını yitirdi, onlarca göçmen ise yaralandı. 3 bin kişi kapasiteli kampta 13 bin göçmen yaşıyordu.

Bir mülteci, kucağında çocuğuyla, Midilli’deki Moria Kampı’nda çıkan yangından ve çevik kuvvet polislerinin attığı göz yaşartıcı gazdan kaçıyor. Fotoğraf: Giorgos Moutafis/Reuters

Çıkan yangını söndürmek için gelen itfaiye ekiplerini engellemeye çalışan göçmenlerle çevik kuvvet ekipleri arasında arbede yaşandı. Kamptaki yönetim binalarını işgal etmeye çalışan göçmenler güvenlik güçlerine taş ve sopalarla saldırırken, polis de ses bombası ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Midilli Belediye Başkanı Stratis Kitelis, Yunan televizyonlarına yaptığı açıklamada, adadaki durumun çok gergin olduğunu belirterek, kampta yaşanan şiddet olaylarının dışarıya yayılmasından endişe duyduklarını ve başkent Atina’dan polis desteği istediklerini söyledi.

Yunan basını ise, Atina’dan iki çevik kuvvet birliğinin C-130 uçaklarıyla adaya gönderildiğini yazdı. Vatandaşı Koruma Bakan Yardımcısı Lefteris İkonomu’nun, Yunan Polis Teşkilatı Başkanı ile olayları koordine etmek üzere Midilli’ye hareket ettiği belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.