Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Faslı gazeteciye, evlilik dışı cinsel ilişki ve kürtaj gerekçesiyle hapis cezası verildi

Faslı gazeteci Hacer Raissouni, evli olmadığı halde cinsel ilişkiye girdiği ve kürtaj yaptırdığı gerekçesiyle bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Muhalif Akhbar Al-Yaoum gazetesinde çalışan Hacer Raissouni, ağustos ayında nişanlısıyla bir jinekologdan çıkarken gözaltına alındı. Kürtaj suçlamasını reddeden Raissouni, iç kanama geçirdiğini söylese de gözaltına alındıktan sonra zorla jinekolojik muayeneye sokuldu. 

30 Eylül 2019’da başkent Rabat’taki duruşmada Hacer Raissouni ve nişanlısı birer yıl, kürtajı yapan doktor ise iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Raissouni’nin çalıştığı gazete, kararın siyasi olduğunu belirtirken aktivistler kararı eleştirel muhabirlere yönelik baskı olarak niteledi. Davanın savcısı ise Raissouni’ye verilen cezanın, gazeteci olarak yaptığı haberlerle alakalı olmadığını ve ziyaret ettiği jinekoloğun polis tarafından yasadışı kürtaj yaptığı gerekçesiyle gözetim altında bulunduğunu söyledi.

Konu hakkında açıklama yapan İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü Ahmed Benchemsi ise, insanların cinsel hayatının detaylarının mahkemeler tarafından kamuya açıklanmasının özel yaşamın gizliliğine aykırı olduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.