Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Anayasa Mahkemesi, eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, 2013’te yaptığı bir konuşma nedeniyle “örgüt propagandası”ndan hapis cezasına çarptırılan ve cezaevine giren eski HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder lehine hak ihlali kararı verdi.

Bugün açıklanan kararda, Önder’in ifade özgürlüğü hürriyetinin ihlal edildiği belirtildi. Kararla birlikte Önder’in cezaevinden tahiye edilmesi bekleniyor.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, 2013 Nevruz’undaki konuşması nedeniyle “örgüt propagandası” yapmak suçundan Önder’e üç yıl altı ay hapis cezası vermişti.

İstinaf mahkemesi kararı onamış ve böylece ceza kesinleşmişti. Önder bunun üzerine, AYM’ye başvuruda bulunmuştu. Sırrı Sürreya Önder, 6 Aralık 2018’de Kandıra Cezaevi’ne teslim olmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.