Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB’nin de katıldığı Haydarpaşa ve Sirkeci garlarıyla ilgili ihalede teklifler sunuldu

Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının bir bölümünün 15 yıllığına kiralanmasıyla ilgili ihalenin birinci oturumu yapıldı. İhalede İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), iştirak şirketleri aracılığıyla teklif sunarken ihalenin ikinci oturumu 15 gün içinde yapılacak ve karar verilecek.

Haydarpaşa’daki TCDD 1. Bölge Müdürlüğü’nde yapılan ihaleye İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Medya A.Ş., Kültür A.Ş., İSBAK, Metro A.Ş. konsorsiyumuyla katılırken İBB iştirakleri dışında Hezarfen Danışmanlık şirketi teklif sundu. Sunulan diğer teklifler ise gerekli teminatları sağlayamadığı gerekçesiyle reddedildi.

İhalede, İBB adına Genel Sekreter Yavuz Erkut ve konsorsiyumda yer alan iştirak şirketlerinin genel müdürleri yer aldı.

İhaleyi düzenleyen yetkililer hem itirazları hem de teklifleri değerlendirecek ve tarafları 15 gün içinde yeniden çağıracak. Yapılacak ikinci oturumda karar verilecek.

İBB ile birlikte ihaleye giren Hezarfen Danışmanlık adına yetkili kişi olan Hüseyin Avni Önder, aynı zamanda Okçular Vakfı genel müdürlüğü görevini 2018’e kadar yürütmüş ve halkla ilişkiler müdürlüğünde görev yapmış eski bir İBB çalışanı.

İhaleye konu olan alanlar Haydarpaşa Garı’nda 22 bin 710 metrekaresi açık alan olmak üzere toplam 25 bin 50 metrekareyi, Sirkeci Garı’nda bin 750 metrekaresi açık alan olmak üzere 4 bin 170 metrekare alanı kapsıyor.

Bu alanlar, 15 yıl boyunca kültür ve sanat etkinlikleri için kullanılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.