Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Moda dünyasının güzellik tanımını sarsan modellerin arkasındaki isim: Kyra Sophie Wilhelmseder

Milano Moda Haftası’nda Gucci’nin yeni modeli Ermeni sanatçı-model Armine Harutyunyan podyuma adımını atınca alışılmış modellerden farklı görünüşü ve tavırlarıyla bir anda tüm dünyanın konuştuğu bir isim haline geldi. Ermeni ressam Khachatur Azizyan’ın torunu olan 23 yaşındaki model, makyajsız doğal görünümü ve kendine has duruşu ile dikkat çekiyor.

Khachatur Azizyan’ın gözünden torunu Armine Harutyunyan.

Armine Harutyunyan’ın fotoğrafları sosyal medyada tartışma konusu oldu. Genç sanatçı-modelin fotoğrafları Twitter’da hakarete varan, alaycı yorumlarla paylaşıldı.

Armine Harutyunyan resimden çok illüstrasyon grafik tasarıma ilgi duyuyor. Annesi tıp doktoru olan Harutyunyan “Genellikle her türlü medyaya çok açığım, son yıllarda, çoğunlukla iş sebebiyle dijital resimler üzerinde çalışıyorum” diyor. Harutyunyan Gucci tecrübesi için de şöyle konuşuyor: “Yeterince komik, hiç aklıma gelmeyecek gerçek bir rüya gibiydi. Her şey en beklenmedik şekilde ve akla gelebilecek en beklenmedik yerde oldu. En sevdiğim grubun konseri için Berlin’deydim ve bir sabah şehir etrafında dolaşırken fotoğrafımı çekmek ve iletişim kurmak isteyen bir model avcısı ile karşılaştım. Bir ay sonra bana fotoğrafımın Gucci’ye gönderildiğini ve gösterilerinde beni podyumda yürürken görmek istediklerini söyledi. Dürüst olmak gerekirse, hislerim karışıktı. Çok sevdiğim bir markanın parçası olduğuma inanamadım. Alessandro Michele, Gucci’nin yaratıcı direktörlüğüne atandığından beri vizyonu ve fikirleri hem ilham verdi hem de çağdaş moda sahnesine çok daha fazla hayran kalmamı sağladı.”

Erivan doğumlu genç kadının Gucci için podyumda yürümesini sağlayan ise yeni nesil butik casting ajanslarından biri olan Midland ile fotoğrafçı ve model avcısı Kyra Sophie Willhelmseder. Kyra Sophie Willhelmseder 10 isimli moda dergisi ile yaptığı söyleşide şöyle diyor: “Yeni modellerin, kariyerlerini yönlendirmelerine yardımcı olmak ve sektördeki güzellik standartlarının daha fazla çeşitlenmesini teşvik etmek için oyuncu kadrosuna girdiği konusunda çok netim. İnsanları, ortamdaki en uzun insan olmasalar da inanılmaz bir yüze ve çok güzel bir karaktere sahip olduklarının farkına varmalarını istiyorum. İnsanlar içte ve dışta güzeller.”

Wilhelmseder sektördeki yeni akımın tek temsilcisi değil, Londra merkezli irili ufaklı birçok ajans keşfettikleri yeni yüzlerle moda dünyasının güzellik algısını kökünden değiştiren adımlar atıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.