Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İki yılda Cumhurbaşkanlığı, TCDD, TRT, THY ve Anadolu Ajansı’nın işlerini alan şirket: Hezarfen Danışmanlık

Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının bir bölümünün 15 yıllığına kiralanmasıyla ilgili ihaleye İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile birlikte Hezarfen danışmanlık şirketi katılmış, İBB’nin üç katı teklif vermişti. Okçular Vakfı’nın düzenlediği tüm etkinliklerin işlerini alan şirket, ihalesine katıldığı TCDD de dahil olmak üzere Cumhurbaşkanlığı, TRT, PTT, Anadolu Ajansı, THY gibi kurumların işlerini yapıyor.

Haydarpaşa ve Sirkeci garlarıyla ilgili ihalenin ilk oturumu 4 Ekim’de yapılmış, İBB dört iştirak şirketinin oluşturduğu konsorsiyumla ihaleye katılarak aylık 100 bin TL’lik teklif sunmuştu. İBB ile birlikte ihaleye teklif veren diğer şirket ise Hezarfen danışmanlık şirketi.

9 Ağustos 2017’de 10 bin TL sermayeyle kurulan şirketin başında bulunan isim Hüseyin Avni Önder, Okçular Vakfı’nın eski müdürü ve bu görevi 2018 başında sonlandı. Önder aynı zamanda eski bir İBB çalışanı ve AKP İstanbul İl Örgütü’nde yönetici olarak çalıştı. 

Cumhurbaşkanlığı, PTT, TRT, Anadolu Ajansı…

Hezarfen şirketi, siyasal iletişim, danışmanlık, kurumsal kimlik, marka iletişimi, basın ve halkla ilişkiler, sosyal medya yönetimi, video prodüksiyon, reklam, grafik tasarım alanlarında hizmet veriyor. İki sene önce kurulan şirket Cumhurbaşkanlığı’ndan PTT’ye, TCDD’den TRT’ye, Türk Hava Yolları’ndan Anadolu Ajansı’na birçok kurumun iletişim işlerini yapıyor. Bu kurumların yanı sıra İBB ve Beyoğlu Belediyesi ile çalışan şirket aynı zamanda 4 Ekim’de ihalesine girdiği TCDD ile de çalıştı.

Okçular Vakfı’nın işleri Hezarfen’e

Şirketin yönetiminde Okçular Vakfı’nda geçmiş dönemde görev yapmış insanlar bulunurken, şirketin vakıfla bağı hiç kesilmedi. Bilal Erdoğan’ın konfederasyon başkanı olarak görev yaptığı Dünya Etnospor Konfederasyonu etkinliğinin prodüksiyon ve iletişim işlerini geçen sene Hezarfen üstlendi. Yine bu sene 23-26 Ağustos’ta gerçekleştirilen Okçular Vakfı tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılan Malazgirt Zaferi anma etkinliklerinde de Hezarfen vardı. Şirketin işleri arasında Okçular Vakfı’nın organize ettiği büyük işlerden Fetih Kupası da yer alıyor.

Türkiye’nin en büyük gençlik festivali olan İstanbul Gençlik Festivali ihalesini de alan şirket, PTT’nin dergileri ve sosyal medya hesaplarını da yönetiyor. Beyoğlu Belediyesi’nin #vizyonbeyoğlu projesini de aynı şirket yapıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.