Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye’ye olası operasyon – Murat Yetkin yazdı: Erdoğan, Trump’tan istediğini aldı, tezkere geçti, asker Suriye’ye giriyor

Gazeteci Murat Yetkin, TBMM’den tezkerenin büyük çoğunlukla geçmesinin ardından kişisel blogunda kaleme aldığı yazısında ABD Başkanı Donald Trump‘ın ilk tweetleriyle başlayan süreci özetleyip şöyle yazdı: “Savaş Suriye topraklarında ama iç savaşla harap olmuş Suriye yönetiminin zaten bölge üzerinde kontrolü yok. Suriye’nin destekçisi Rusya’nın ise, Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına saygı duyacağı teminatı ile sınır güvenliği çerçevesinde ‘anlayış gösteriyor’.
Ama şaka değil, bu ciddi bir durum, önceki Cerablus ve Afrin harekatlarından hem askeri, hem siyasi yönden daha riskli, daha farklı.”

Yetkin’in, “Trump, Erdoğan’ın kendisine rağmen Suriye’ye gireceğini anlayınca, kendi sözünü çiğnetmek yerine ve iki NATO gücünün PKK nedeniyle çatışmasına engel olmak amacıyla harekâtın önünden çekildi. Amerikan çıkarlarına bunu uygun gördü. Yarın başka türlü düşünürse rahatlıkla cayabileceğini hesaba katmak lazım. Zaten mesajında Türkiye’nin ABD’nin ticari ortağı olduğu vurgusunu atlamamak, 20 milyar dolarlık ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma iddiasını unutmamak lazım.
Büyük kazanımlar hedeflenip, büyük riskler alınan Barış Pınarı harekatının olabildiğince çabuk ve az kayıpla sonuçlanmasını ummaktan başka yapılacak bir şey yok artık”
diye bitirdiği yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.