Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye’ye olası operasyon – Doğu Eroğlu ile söyleşi: “Türkiye kendi vatandaşı IŞİD militanları için yapamadığını Suriye’de nasıl yapacak?”

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna askeri harekat hazırlıkları devam ederken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun‘un, Washington Post gazetesinde yayınlanan makalesinden öğrendik ki, ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suriye’de IŞİD’le mücadelenin liderliğini Türkiye’ye verme konusunda anlaştığını duyurdu.  Erdoğan-Trump telefon görüşmesi ardından Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada da “son iki yılda bölgede yakalanan IŞİD savaşçılarından bundan böyle Türkiye sorumludur” denilmişti. Konuyu Türkiye’deki IŞİD yapılanmalarını çalışan ve İletişim yayınlarından çıkan “IŞİD Ağları” adlı bir kitabı da bulunan gazeteci Doğu Eroğlu ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.