Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye’ye olası operasyon – Pentagon: “Askerlerimizi operasyon bölgesinden çektik”

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), askerlerinin olası operasyon bölgesinden çekildiğini açıkladı. Basın Sözcüsü Alyssa Farah, “Ne yazık ki Türkiye tek başına hareket etmeye karar verdi” dedi.

Twitter üzerinden açıklama yapan Farah, “Sonuç olarak biz de Türkiye’nin olası bir askeri baskınında Suriye’nin kuzeyindeki ABD kuvvetlerinin güvenliğini sağlayabilmek için onları bu bölgeden çektik. Şu anda Suriye’deki askeri varlığımızda bir değişikliğe gitmedik” diye yazdı.

ABD’nin Suriye’de yaklaşık bin askeri var. IŞİD ile mücadele için Suriye’de olan askerlerin önemli bölümü Fırat’ın doğusunda konuşlandırıldı. Bu bölge, YPG’nin de içinde bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) denetimi altında.

ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pazar akşamı telefonda yaptıkları görüşmenin ardından Beyaz Saray, Suriye’deki askerlerini çekeceklerini açıklamıştı. Bu açıklama, IŞİD’le mücadeleyi olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle ABD’de tepkiye neden olmuştu.

Görevden azil soruşturmasının devam ettiği bir dönemde, Trump’ın bu kararı seçmen desteğini arkasına almak için verdiği öne sürülürken, ABD Başkanı ise artık “sonu gelmeyen saçma savaşlardan geri çekilme” vaktinin geldiğini söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.