Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İki Satır (13): Suriye’ye operasyon: Çare mi çaresizlik mi?

Gazeteciler Bahadır Özgür ve Hakkı Özdal‘ın hazırlayıp sunduğu “İki Satır” programının bugün yayınlanan 13. bölümünde Suriye’nin kuzeyine yönelik olarak sürdürülen “Barış Pınarı Harekatı” ele alındı.

“Suriye’ye operasyon: Çare mi çaresizlik mi?” başlığıyla, konuyu iç siyaset çerçevesinde tartışan Özgür ve Özdal, operasyonun sadece iç siyasi ihtiyaçlarla açıklanamayacağı ancak burada önemli sonuçlar üreteceği fikrini vurguladı. Bahadır Özgür, iktidar çevrelerinin pek çok sorunu bu operasyon gündemi sepetine koyarak iç tartışmalardan uzaklaşmak ve siyasi sorunları aşmanın bir yolu olarak gördüğünü, bunlara ilişkin bir “çare”ye dönüştürmeye çalıştığını söyledi. Hakkı Özdal ise Erdoğan’ın bir süredir seçimlere “devlet” markası olarak girdiğini ancak son seçimlerde seçmene bile kabul ettiremediği bu ‘devlet pozisyonu’nu, harekat ekseninde muhalefete kabul ettirmiş olduğunu söyleyerek, bu harekat ve ekseninde gelişecek olayların sadece iktidarı değil muhalefeti de sarsacağını öne sürdü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.