Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: “Türkiye’nin savunması için ciddi çaba gösteriyoruz”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin Suriye harekatının üçüncü gününde İstanbul’a geldi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. İkili, ortak bir basın toplantısı düzenledi. Stoltenberg, Türkiye’nin önemli bir NATO müttefki olduğunu söyledi:

“NATO birçok açıdan Türkiye’yi destekliyor. Türkiye’nin güvenliğine yönelik 5 milyar dolarlık askeri altyapı bir yatırımı yaptık ve bunu arttırmaya devam edeceğiz.”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise NATO müttefiki ülkelerin ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Türkiye’nin operasyonuna gösterdiği tepkileri eleştirdi:

“Adana mutabakatı dahil uluslararası hukuktan kaynaklanan hakkımız olduğunu da açıkça ifade ettik. Terör örgütüyle sizin angajmanınız olabilir bu benim problemim değil. Bu terör örgütüne silah verdiniz, eğittiniz bu da benim problemim değil. Esasen bu senin ikiyüzlülüğündür. Bir yandan terörle mücadele deyip diğer yandan teröre destek vereceksiniz. Türkiye’yi koruma planı NATO konseyi tarafından onaylanmışır ve burada YPG var ama başını Amerika’nın çektiği bazı ülkeler bunu bloke etmişlerdir. NATO tarafından onaylanan belgelerde YPG/PYD var.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.