Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – Harekâtın başladığı günden bu yana en az 18 sivil ve dört asker hayatını kaybetti

Türkiye’nin Suriye operasyonunun başladığı 9 Ekim’den bu yana, aralarında çocukların da bulunduğu en az 18 sivil ve dört asker hayatını kaybetti.

Operasyon başladıktan sonra Mardin ve Şanlıurfa’nın sınır ilçeleri, YPG saflarından yapılan havan saldırılarının hedefi oldu. Şanlıurfa’nın Suruç ve Akçakale ilçeleriyle, Mardin’in Nusaybin ilçesi özellikle hedef alındı.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine Suriye’nin Ayn el Arab bölgesinden düzenlenen havan saldırısında Çaykara köyünde muhtar Halil Yağmur, Şıh Güzel ve İsmail Taşkın yaşamını yitirdi. Nusaybin’de de en az sekiz kişi hayatını kaybetti.

Milli Savunma Bakanlığı, İstihkam Uzman Çavuş Hacı Bebek’in 11 Ekim tarihinde Barış Pınarı harekât bölgesinde, Piyade Uzman Çavuş Abdulhamit Bilgen ve Piyade Uzman Onbaşı Yunus Mermer’in de Zeytin Dalı harekât bölgesinde YPG tarafından düzenlenen havan saldırılarında yaşamını yitirdiğini açıkladı. Türkiye’nin Suriye operasyonunda hayatını kaybeden ilk asker ise Astsubay Çavuş Ahmet Topçu olmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.