Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2020 elemelerinde grup liderliği için kritik maç: Milli Takım Fransa karşısında

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Fransa’ya yenilmezse, gruptan lider çıkma ve Avrupa Futbol Şampiyonası‘na doğrudan katılma yolunda önemli bir adım atmış olacak. Millilerde, kaburgasında kırık tespit edilen kaptan Emre Belözoğlu forma giyemeyecek. Sakatlıkları bulunan Mahmut Tekdemir, Kaan Ayhan, Efecan Karaca ve Abdulkadir Parmak‘ın durumları ise belli değil.

Paris’te oynanacak müsabakada, Alman hakem Felix Brych düdük çalacak. Brych’in yardımcılıklarını Mark Borsch ve Stefan Lupp yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Marco Fritz olacak.

Grupta yaptığı yedi maçta altı galibiyet alan ve bir kez yenilen milli takım, 18 puan ile lider durumda. Aynı puana sahip Fransa ikinci, 12 puanlı İzlanda ise üçüncü sırada. İki ülke milli takımları son olarak 8 Haziran’da Konya’da karşılaştı. Türkiye, EURO 2020 Elemeleri‘nin üçüncü haftasındaki bu maçı 2-0 kazandı ve rakibini ilk defa mağlup etti.

Türkiye ile Fransa, altıncı kez birbirlerine rakip olacak. Geride kalan beş maçta Türkiye bir, Fransa ise dört kez galip geldi. Bu maçlarda Fransa 12, Türkiye ise dört gol attı. Fransa maçı, Türkiye’nin 576. maçı olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.