Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – Almanya ve Fransa harekâtın durdurulmasını istedi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’ye, Suriye’deki operasyonlarına son vermesi çağrısında bulundu. Merkel ve Macron Paris’te bir araya geldi. İki lider operasyonun insani kriz ve IŞİD’in yeniden canlanması riskini taşıdığı değerlendirmesini yaptı.

Macron Barış Pınarı Harekâtı için, “Başkan Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştük ve son derece açık bir şekilde, bu saldırının durması gerektiği görüşümüzü ilettik. Bu saldırının bir yandan risk taşıdığına inanıyoruz ki derin insani riski daha şimdiden sahada görmek olanaklı. Diğer yandansa IŞİD’in bölgede yeniden ortaya çıkmasına yardım eden bir saldırıdır” dedi.

Macron, “Tıpkı Türkiye’ye silah satışını durdurma kararında olduğu gibi, önümüzdeki birkaç saat ve birkaç gün içinde alacağımız kararlarda da işbirliği içinde olacağız” diye konuştu.

Merkel ise, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir saat görüştüm. Türkiye’nin çıkarları ve güvenliğini de göz önünde bulundurmalıyız. Ama aynı zamanda, bu Türk işgalinin de son bulması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü insani dramlar söz konusu ve Kürtlere karşı bu durumu kabul edemeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.