Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Barolar Birliği olağanüstü kurultaya gidiyor, bir sonraki toplantıda takvim belirlenecek

10 baronun olağanüstü kurultay için imza vermesinin ardından Türkiye Barolar Birliği’nde (TBB) kurultay süreci resmen başladı. Baroların başvurusu bir sonraki TBB toplantısında görüşülecek ve seçim takvimi belirlenecek.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Beştepe’de yapılan adli yıl açılış törenine katılmış ve 52 baronun tepkisini çekmişti. Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Cihan Aydın, kendileriyle birlikte kurultay için 10 baronun imza verdiğini ve kurultay sürecinin başladığını duyurdu.

Hangi barolar kurultay çağrısı yaptı?

Olağanüstü genel kurulun yapılması için 10 baronun imza vermesi yeterli. İlgili kanunun 115. maddesinde, olağanüstü genel kurul için “Birlik Yönetim Kurulu gerekli gördüğü hallerde veya en az on baronun yönetim kurulları yazı ile isterse Genel Kurul’u olağanüstü toplantıya çağırır” şartı bulunuyor. Olağanüstü kurultay için imza veren barolar ise İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, İzmir, Diyarbakır, Urfa, Aydın, Bursa ve Van.

Süreç nasıl işleyecek?

Metin Feyzioğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan törene katılması sonrası İstanbul Barosu harekete geçen ilk baro olmuş ve 4 Eylül’de yaptıkları toplantı ile olağanüstü genel kurul çağrısını onaylamıştı. Bundan sonraki süreçte 10 baronun aldığı karar iki hafta sonra yapılacak TBB toplantısında değerlendirilecek ve bir seçim takvimi hazırlanacak. Seçim takviminin sonunda ise 450’nin üzerinde delegesi olan TBB, seçimle yeni başkanını ve yönetim kurulunu seçecek.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.