Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere Başbakanı Johnson Brüksel ile yeni bir Brexit anlaşması üzerinde mutabakat sağladı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Avrupa Birliği (AB) ile yeni bir Brexit anlaşmasına vardıklarını duyurdu. Johnson Twitter’da, “Kontrolü yeniden ele almamızı sağlayan muhteşem yeni bir anlaşmamız var. Artık, yaşam maliyeti, Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS), şiddet içeren suçlar ve çevre konuları gibi diğer önceliklerle ilgilenebilmek için cumartesi günü parlamentonun Brexit’i onaylaması gerekiyor” paylaşımını yaptı.

Anlaşmanın yürürlüğe girebilmesi için, Avrupalı liderlerin ve İngiltere Parlamentosu’nun onayını alması gerekiyor. AB liderlerinin konuyu görüşeceği zirve bugün başlıyor.

Başbakan Johnson, 31 Ekim’de ülkesini Avrupa Birliği’nden çıkarmayı vaat etmişti. Ancak uzmanlar onay süreçleri nedeniyle Brexit takviminin biraz uzayabileceğini söylüyor.

Londra ve Brüksel’in yeni bir Brexit anlaşması üzerinde mutabakata vardıklarını Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker de Twitter’dan duyurdu. Juncker şöyle yazdı: “İrade varsa anlaşma da olur; bir anlaşmamız var. AB ve İngiltere için adil ve dengeli bir anlaşma. Çözüm bulma yönündeki kararlılığımızın da kanıtı. Avrupa Konseyi’ne bu anlaşmayı onaylamaları tavsiyesinde bulunuyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.