Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – BM Güvenlik Konseyi, Türkiye gündemiyle ikinci kez toplandı: “IŞİD teröristlerinin kaçmasından endişe ediyoruz”

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Türkiye’nin Suriye’de yürüttüğü askeri harekâtı kapalı oturumda görüştü. Toplantıdan herhangi bir karar çıkmadı. Konsey adına açıklama yapan Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Jerry Matjila, “BM, harekâtın IŞİD teröristlerinin kaçmasına sebep olacağı endişesi taşıyor” diye konuştu.

ABD’nin BM Büyükelçisi Kelly Craft ise ateşkes çağrısı yaptı:

“Türkiye, IŞİD’i yenilgiye uğratan harekâtı boşa çıkarmaya, sivilleri tehlikeye atmaya, barışı, güvenliği ve bölgedeki barışı tehdit etmeye ve saldırganlığa son vermeli, derhal ateşkes ilan etmeli.”

Türkiye’ye ”uluslararası hukuk ve insani hukuku ihlal edecek herhangi bir adımının kabul edilemez” olduğununun iletildiğini söyleyen Craft, Kürt nüfusun, Hıristiyanlar da dahil dini azınlıkların ve sivil altyapının hedef alınmaması, insani krizin yaşanmaması gerektiğini, insan hakları ihlallerinden sorumlu yetkililerin ve şahısların sorumlu tutulacağını hatırlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.