Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – ABD’li senatörler anlaşmaya rağmen Türkiye’ye yaptırımlarda ısrarlı

Ankara ve Vaşington, Türkiye’nin Suriye’deki askeri operasyonlarına ara vermesi konusunda anlaştı ancak Amerikan Kongresi’nin üst kanadı Senato’da hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat senatörler, hazırladıkları yaptırım tasarısının oylanmasında ısrarcı.

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ve Demokrat Parti Senatörü Chris Van Hollen, Türkiye’ye yönelik yaptırım tasarısı sürecini devam ettireceklerini söyledi.

Söz konusu yaptırım tasarısı, üst düzey Türk yetkilileri hedef alan ve ABD’nin Türkiye ile askeri işbirliğini sonlandırılmasını öngörüyor.

Graham, Twitter’dan yaptığı açıklamda “Türkiye’nin Suriye içinde meşru ulusal güvenlik kaygıları var ancak bunlar işgal ve silah gücüyle karşılanamaz” dedi.

Van Hollen’ın ofisinden yapılan açıklamada da, tasarıya “son süratle” devam edilmesi gerektiği vurgulandı.

Graham ve Van Vollen’in hazırladığı tasarıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a yönelik de yaptırımlar öngörülüyor.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, dün Erdoğan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Türkiye’ye yaptırım uygulanmayacağını söylemişti.

Amerikan Kongresi’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi ise, kendi hazırladığı yaptırım tasarısını haftaya oylayacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.