Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Barselona’da: Ayrılıkçı politikacılara verilen cezalara karşı Katalonya’daki genel grevden izlenimler

1 Ekim 2017’de İspanya‘nın Katalonya Özerk Bölgesi‘nin genelinde, anayasaya aykırı bir şekilde düzenlenen bağımsızlık referandumun ardından, birçok ayrılıkçı Katalan politikacı tutuklanmıştı. Olaylı referandumdan iki yıl sonra, 14 Ekim’de İspanya Yüksek Mahkemesi referandumu organize etmekle suçladığı Katalan liderlerle ilgili kararını açıkladı. Tutuklu liderlerden dokuzu 9 yılla 13 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Kararın ardından binlerce kişi adil bulmadıkları bu cezayı protesto etmek için Katalonya genelinde sokaklara döküldü ve polisle çıkan çatışmalarda yaralananlar ve gözaltına alınanlar oldu. 18 Ekim Cuma günü de Katalonya’da genel greve gidildi; metro, otobüs gibi kamu hizmetleri minimum seviyede çalıştı ve yarım milyondan fazla kişi Barselona’da gösterilere katıldı.

Liora Morhayim, özerk bölgenin başkenti Barselona‘daydı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.