Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York Times, Suriye’de IŞİD’lilerin tutulduğu hapishanelere girdi: “Bize ne olacak?”

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den asker çekme kararı ertesinde bölgede Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) denetimindeki hapishanelerde tutulan yabancı uyruklu IŞİD militanlarının akıbeti uluslararası medyanın gündemindeki yerini koruyor. IŞİD tutukluları konusunun artık görmezden gelinemeyecek kadar büyük bir insani ve hukuki krize dönüştüğünü savunan New York Times gazetesi, muhabir Ben Hubbard ve kameraman Ivor Prickett’i, Suriye’nin kuzeydoğusunda beş bin tutuklunun bulunduğu bir hapishaneyi gönderdi. Gazete haberin başlığına da burada tutulmakta olan ve yaşları 9 ile 14 arasında değişen 150 çocuktan birinin Hubbard’a yönelttiği soruyu çıkarmış: IŞİD hapishanesindeki çocuklar soruyor: ‘Bize ne olacak?” Haberde kullanılan fotoğrafları paylaşıyoruz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.