Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı olarak atandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Akreditasyon Kurumu’na ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı’na eski Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan atandı.

Demircan’ın yanı sıra, bir atama da Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) Genel Sekreterliği‘ne yapıldı. TÜRKAK’ın yeni genel sekreteri Gülden Banu Müderrisoğlu oldu. Sözkonusu atamalar 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde ayrıca Cumhurbaşkanlığı teşkilatına yönelik de değişiklikler yapıldı. İhtiyaç kalmayan sözleşmeli personel, uygun görülmesi halinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarında uygun pozisyonlara atanabilecek. Atama teklifi İdari İşler Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek, bu kişiler atama işlemi gerçekleştirilinceye kadar mali haklarını Cumhurbaşkanlığı’ndan almaya devam edecek.

Dijital Dönüşüm, Finans, İnsan Kaynakları ve Yatırım ofislerinin görev ve sorumlulukları açıklanırken, ofislere atamalar yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek.

Acele kamulaştırma kararları

Giresun’un Bulancak ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan bir taşınmazın bölgede yapımı planlanan Millet Bahçesi projesinin hayata geçirilmesi amacıyla Bulancak Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılması kararı alındı. Gazi-9 Rüzgar Enerji Santrali’nin yapımı amacıyla Çanakkale’nin Bayramiç, Akıncı Hidroelektrik Santrali’nin inşası için Kayseri’nin Kocasinan ve Fernas-4 Güneş Enerji Santrali için de Burdur’un Çavdır ilçelerindeki bazı taşınmazlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde inşa edilecek rüzgar enerji santrali, Altınoluk trafo merkezi ve Ayvacık trafo merkezi için bazı taşınmazların da Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması gerçekleştirilecek. Adana ve Bursa’daki iki enerji nakil hattı içinde yer alan bazı yerler de TEİAŞ tarafından kamulaştırılacak.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ayrıca, Ankara’nın Altındağ ilçesi Hacıbayram Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bir bölge riskli alan ilan edildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.