Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Isaac Asimov’un bilimkurgu serisi “Vakıf”, Apple tarafından diziye uyarlanıyor

Bilimkurgu edebiyatının en önemli isimlerinden Isaac Asimov‘un “Foundation” (Vakıf) serisi, televizyona uyarlanıyor. Apple tarafından hazırlanan Foundation dizisi için hazırlıklar sürerken, oyuncu kadrosunda yer alacak isimler de belli olmaya başladı. Apple, bugün yaptığı açıklamayla, dizinin başrollerini Jared Harris ve Lee Pace‘in üstleneceğini duyurdu.

Yıllar sonra ana üçlemeye katılan iki prequel (ön hikaye) ve iki devam kitabı ile birlikte toplam yedi kitaptan oluşan Foundation serisi; insanların Samanyolu boyunca farklı gezegenlere yayıldığı bir gelecekte geçiyor. Hikâyenin merkezinde ise matematiksel verileri kullanarak geleceği görme yeteneğine sahip bir tarihçi ve matematikçi olan Hari Seldon yer alıyor. Galaksinin dört bir köşesine saçılmış insanları bir arada tutan Galaktik İmparatorluk’un çökmek üzere olduğunu gören Seldon, insanlığın bilgisini ve tarihini yok olmaktan kurtarmak için zorlu bir yolculuğa atılıyor.

Mad Men, Sherlock Holmes: A Game of Shadows ve The Curious Case of Benjamin Button gibi dikkat çekici yapımlarda rol alan, bu yıl ise Chernobyl dizisindeki etkileyici performansı ile adından söz ettiren Jared Harris, Hari Seldon’a hayat verecek. Pushing Daisies ile çıkış yaptıktan sonra Halt and Catch Fire dizisiyle adından söz ettiren Lee Pace ise Galaktik İmparatorluk’un son imparatoru olan Brother Day’i canlandıracak.

Başta Star Wars olmak üzere birçok bilimkurgu filmine ve dizisine ilham kaynağı olan Foundation’ı David S. Goyer ve Josh Friedman ikilisi televizyona uyarlıyor. The Dark Knight, Man of Steel ve Batman v Superman gibi DC uyarlamalarının senaristi olarak tanınan Davis S. Goyer, aynı zamanda Flash Forward, Da Vinci’s Demons ve Krypton gibi dizilerin de yaratıcısı. Josh Friedman ise Terminator: The Sarah Connor Chronicles dizisinin yaratıcısı olarak adını duyurmuştu.

Apple’ın 1 Kasım’da açılacak dijital platformu Apple TV+ için hazırladığı en heyecan verici dizilerden biri olan Foundation’ın yayın tarihi ise henüz belli olmadı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.