Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: IŞİD’in Yunan asıllı ABD’li sözcüsü Ebu Hasan el Muhacir de Cerablus’ta öldürüldü

Fransız Haber Ajansı AFP, Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) üst düzey bir kaynağa dayanarak, IŞİD’in 5 Aralık 2016’dan beri sözcülüğünü yürüten Ebu Hasan el Muhacir’in de bugün başka bir operasyonla Cerablus’ta öldürüldüğünü duyurdu.

Girit kökenli bir ailenin çocuğu olarak 1983’te ABD’nin Teksas eyaletinde doğan John Georgelas, 18 yaşında İslamiyet’i seçip Yahya el Bahrumi adını almış. Aynı yıl, 11 Eylül saldırılarından birkaç ay sonra Arapça öğrenmek amacıyla Şam’a gitmiş.

Ebu Hasan el Muhacir IŞİD’e katıldıktan sonra.

2013’ün Ağustos ayında hamile eşi Tania ve üç çocuğuyla Türkiye üzerinden yeniden Suriye’ye geçen Yahya el Bahrumi burada IŞİD’e katılıp, Ebu Hasan el Muhacir adını aldı ve kısa süre içinde üst düzey bir isim oldu.

El Muhacir’in hayat hikayesini okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.