Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AB, Brexit için 31 Ocak 2020’ye kadar süre verdi, İngiltere Parlamentosu aralık ayında erken seçim yapıp yapmamayı oylayacak

Avrupa Birliği (AB), İngiltere için yeni Brexit tarihini 31 Ocak 2020 olarak değiştirdi. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB liderlerinin, Londra’nın talep ettiği üzere üç aylık uzatmayı kabul ettiklerini duyurdu. Buna göre İngiltere, onaylanma süreci akim kalan Brexit anlaşmasını parlamentodan daha önceki bir tarihte geçirirse, 31 Ocak 2020’den önce de AB’den ayrılabilecek.

İngiltere Parlamentosu bugün Başbakan Boris Johnson’ın 12 Aralık’ta erken seçim yapmak üzere vereceği önergeyi oylayacak. Önergenin kabulü için üçte iki çoğunluk, yani 344 milletvekilinin onayı gerekiyor ancak hükümetin bu kadar destek bulması güç. Çünkü ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn “anlaşmasız Brexit olmayacağına dair garanti” sağlanmadan erken seçim önerisini desteklemeyeceğini duyurmuştu.  

Buna karşılık AB’de kalmaktan yana kampanya yürüten Liberal Demokrat Parti, bir başka önerge ile erken seçimin önünü açabilir. Liberal Demokratlar bugün 9 Aralık tarihinde erken seçim düzenlenmesini öneren ve kabulü için salt çoğunluk (320 milletvekilinin onayı) gereken bir başka önergeyi oya sunacak. Teklife İskoçya Ulusal Partisi de destek vereceğini açıkladı.  İktidardaki Muhafazakârlar’ın da onay vermesi halinde, İşçi Partisi’nin desteği olmadan da önerge kabul edilebilir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.