Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da camiye saldırı: İki kişi ağır yaralı, 84 yaşındaki aşırı sağcı saldırgan gözaltında

Fransa’nın Bayonne kentindeki cami önünde saldırı düzenlendi. Saldırıda iki kişi ağır yaralanırken, aşırı sağ bağlantıları olduğu belirlenen 84 yaşındaki bir kişi gözaltına alındı.

Bayonne Belediye Başkanı Jean-Rene Etchegaray, saldırıyla ilgili olay yerinde Fransız haber ajansı AFP’ye konuştu. Etchegaray, saldırganın camiye arabayla yaklaştığını ve içeriye yanıcı bir madde attığını belirtti ve “İki kişi saldırı anında dışarıya çıktı. Saldırgan bu kişilere ateş açtı, birini boynundan yaralarken diğerini de göğsünden ve kolundan vurdu. Daha sonra olay yerinden kaçtı” dedi.

Fransız polisi ise olay yerinden kaçan saldırganın bir arabayı ateşe vermeye çalıştığını belirtti. Yaralanan kişilerin 74 ve 78 yaşlarında olduğu ve ağır yaralı bir şekilde hastaneye kaldırıldığı belirtiliyor. Kaçan saldırgan ise araba plakası sayesinde tespit edilerek, evinin yakınlarında gözaltına alındı. AFP’nin haberine göre, şüphelinin isminin Claude Sinke olduğu ve saldırıyı itiraf ettiğini belirtiliyor.

84 yaşındaki saldırganın 2015 yılına kadar aşırı sağcı parti Ulusal Cephe‘nin bir üyesi olduğu ve geçmişte yerel seçimlerde aday olduğu bildirildi. Saldırganın daha sonra partiden ihraç edildiği belirtildi. Ulusal Cephe de konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve sözkonusu kişiyle aylardır temaslarının olmadığını duyurdu. Saldırıdan sonra cami, inceleme yapılmak üzere polis kordonu altına alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.