Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Lübnan’da Başbakan Hariri protestoların ikinci haftasında görevinden istifa etti

Lübnan’da Başbakan Saad Hariri günlerdir devam eden kitlesel protestolar nedeniyle görevinden istifa etti. İstifasının Lübnan sokaklarındaki halkın taleplerine yanıt olduğunu söyleyen Hariri, “Makamlar gelip geçicidir, ancak ülkenin onuru ve güvenliği her şeyden önemlidir” dedi.

Lübnan’da protestolar yaklaşık iki hafta önce WhatsApp aramalarına vergi getirmek istemesi üzerine başlamış, kısa sürede siyasetçilerin yolsuzluklarıyla mezhep ve din ayrımına dayalı siyaset sistemine dönük kitlesel bir itaatsizlik hareketine dönüşmüştü. Hükümet protestolar üzerine vergilendirme planından vazgeçmiş ancak arka planında derin ekonomik krizin yarattığı sorunlar bulunan tepkileri yatıştırmayı başaramamıştı.

Sendikaların genel grev ilan ettiği ülkede bankalar, devlet daireleri, okullar ve üniversiteler 10 gün boyunca kapalı kalırken, Hariri hükümetinin açıkladığı ekonomik reform paketi de protestocuların beklentilerini karşılamamış, hükümete yönelik istifa talebi daha güçlü dillendirilmeye başlanmıştı.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.