Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mardin’in HDP’li Kızıltepe belediyesine kayyum atandı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde HDP’li Belediye Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz görevinden alındı. Yılmaz’ın yerine Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam kayyum olarak atandı.

Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada, Yılmaz’ın “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan yargılamasının devam ettiği belirtildi. Açıklamada, Yılmaz’ın hakkında devam eden adli işlem süreçleri göz önünde bulundurularak, Anayasanın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47’nci maddelerine istinaden bakanlığın onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldığı duyuruldu.

Yılmaz’ın yerine “belediye başkan vekili” olarak Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam’ın görevlendirildiği kaydedildi.

Nilüfer Elik Yılmaz, 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 70 oranında oy alıp seçilmişti. Yılmaz’ın görevden alınmasıyla 31 Mart’tan bu yana 15 HDP’li belediyeye kayyum atanmış oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.