Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Protestoların haftalardır sürdüğü Şili’de Devlet Başkanı Sebastian Pinera: “İstifa etmeyeceğim”

Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, haftalardır devam eden ve yüzbinlerce kişinin katıldığı protestolara rağmen istifa etmeyeceğini açıkladı. 

Şili’de metro ücretlerine 6 Ekim’de yapılan zammın ardından başkent Santiago’da başlayan ve daha sonra ülkenin geneline yayılan protestolarda yüzbinler Devlet Başkanı Sebastian Pinera’nın istifası için sokağa çıktı. 

BBC’ye verdiği mülakatta ise Pinera, “Ortaya koyduğumuz başarı hikayesi iki haftadır olan olaylarda yok sayılıyor. Bu olaylar organize şiddet ve vandalizm eylemleridir, bunlara karşı kamu düzenini tekrar tesis etmek ve vatandaşlarımızı korumak için anayasal çerçevede olağanüstü hal ile önlem olmak durumundayız” dedi.   

Polisin eylemcilere karşı müdahalesinin orantısız olduğu yönündeki soruya ise Pinera, “Bu iddialar ortalarda dolaşıyor, yargı organı bunları inceleyecek” cevabını verdi. Mülakatın sonunda Pinera, Şilililer’in eylemlerine sebep olan gelişmelerin tamamından sorumlu olmadığını ve gerekli değişimin kendisinin liderliğinde yapılabileceğini ileri sürdü. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.