Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye, IŞİD lideri Bağdadi’nin ablasının gözaltında olduğunu doğruladı

IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’nin ablası Rasmiya Awad, Türk güvenlik güçlerinin Suriye’de düzenlediği operasyonla yakalandı.

AP ve Reuters haber ajanslarının üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdıkları haber, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından da doğrulandı. Altun açıklamasında, “Türkiye’nin teröre karşı mücadelesi ideolojisinden ya da kökeninden bağımsız olarak tüm şiddetiyle devam etmektedir. Bağdadi’nin kız kardeşinin yakalanması terörle mücadele operasyonlarımızın başarısının bir diğer örneğidir” dedi.

Awad’ın nasıl yakalandığı ile ilgili ayrıntılar henüz netleşmedi. 65 yaşındaki Rasmiya Awad’ın pazartesi akşamı Türkiye’nin kontrolündeki Azez kentinde eşi, gelini ve beş çocuğu ile birlikte yakalandığı belirtildi. AP’ye göre, Awad ve aile üyeleri bir konteynerde yakalandı.

AP’ye konuşan yetkili, yetişkinlerin sorguya alındığını belirtti ve “Bu olay istihbarat açısından bir altın madenidir” dedi. Reuters’a konuşan üst düzey Türk yetkili ise “Bağdadi’nin kız kardeşinden IŞİD’in iç işleyişine dair istihbarat hazinesi elde etmeyi umuyoruz” diye konuştu.

IŞİD lideri Bağdadi, 27 Ekim’de bir ABD operasyonunda öldürülmüştü. IŞİD yeni liderinin Ebu İbrahim Haşimi Kureyşi olduğunu açıklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.