Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li rapçi Akon, Afrika’da kendi kripto parasının geçerli olduğu bir şehir kuruyor: Akoin

Senegal kökenli ABD’li rapçi Akon, Senegal’de geleceğin şehri olarak adlandırdığı bir kent kuruyor. Üstelik bu şehirde kendi kripto para birimini kullanacak: Akoin. Akon, 8 bin dönümlük arazinin kendisine Senegal Cumhurbaşkanı Macky Saal tarafından bağışlandığını söyledi.

Akon’un kent projesi üzerinde halen çalışma yürütülürken, Akoin’in 2020 yılının Ocak ayında kullanıma sokulacağı belirtiliyor. 45 yaşındaki rapçi, bununla ilgili planlarını geçen hafta sonu Fransa’nın Cannes şehrinde katıldığı bir festivalde açıkladı. Akon ayrıca kripto para biriminin, Afrikalılar’ın kendi hükümetlerine olan bağımlılığı azaltacağını iddia ediyor.

Akon’un görüşleri teknoloji uzmanları tarafından da destek görüyor. WALA şirketinin CEO’su Tricia Martinez, Afrika’daki parasal işlemlerin yüzde 94’ünün nakit temelli olduğunu söylüyor. İnsanların kredi kartlarından uzak durmasının sebebi olarak da kart aidatlarını gösteriyor. Martinez, kripto para birimlerinin böyle bir durumu olmadığından dolayı mevcut sorunu çözebilecek bir fırsat yarattıklarını vurguluyor. Uzmanlar Afrika’daki bankacılık sistemlerinin verimsizliğinden dolayı, blockchain ve kripto para birimlerinin işe yarayabileceğini düşünüyor.

Risk yönetimi analisti Rasheed Alabi ise Afrika ülkelerinin internet fırsatını zamanında kaçırdığını ancak blockchain’in önemli bir sıçrama alanı olabileceğini belirtiyor. Akon’un projesi de bu noktada önem kazanıyor. Cryptocompare’in verilerine göre, kripto para birimi Afrika ülkelerinde hızla büyüyor. Bu ülkeler arasında Güney Afrika ve Nijerya öne çıkıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.