Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İki Satır (16): Türkiye’de nasıl ölünür?

Gazeteciler Bahadır Özgür ve Hakkı Özdal’ın hazırlayıp sunduğu İki Satır programının 16. bölümü bugün yayınlandı. 48 ila 60 yaşlarındaki dört kardeşin, Fatih’in Molla Gürani Mahallesi’ndeki evlerinde intihar etmesini ele alan Özdal ve Özgür, bu olayın çerçevesinin yoksulluk olduğunu vurguladı.

Hakkı Özdal, polisin evden dört cenazeyi alıp çıkmasının hemen ardından BEDAŞ görevlilerinin gelerek evin elektriğini kesmesinin anlamlı olduğunu, polis ve şirketin temsil ettiği “devlet” ile canına kıyan dört kişinin temsil ettiği “toplum”un bu olayda karşı karşıya geldiğini söyledi.

Bahadır Özgür ise Fatih’teki evin bir suç mahalli olduğunu söyleyerek, “Bu suçun bütün müsebbiplerini orada görebiliyoruz” dedi. Özgür, elektriği kesen şirketin, pek çok kamu ihalesini almasıyla tanınan Cengiz-Kalyon-Kolin şirketlerinin ortaklığında olduğunu hatırlatarak, bu şirketin 35 milyar liralık borcunun da bir gün önce yapılandırıldığını vurguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.