Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’li Sertel, Albayrak ve Gül’e sordu: “Ekonomi ile ilgili olumsuz haber yapanların cezalandırılmasına ilişkin yürütülen bir çalışma ve kanun hazırlığı var mıdır?”

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun eski başkanlarından, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e yönelttiği bir soru önergesi ile olumsuz haber yapan ekonomi gazetecilerinin cezalandırılıp cezalandırılmayacağını sordu. Sertel’in soruları şöyle:

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’den Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a soru
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e yönelttiği sorular.

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, 6 Kasım 2019 tarihli yazısında, “Ekonominin genel yapısı, milli para, finansal göstergelere ilişkin olarak, bunların fiyat, değer veya seviyeleri üzerinde önemli ölçüde etki doğurabilecek yalan, yanlış ve yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran, bu suretle menfaat elde edenlerin, 6 aydan 2 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılması” konusunda bir çalışma yapıldığını vurguladı.

1. Bakanlığınız tarafından veya bakanlığınızdan görüş alınan ekonomi ile ilgili olumsuz haber yapanların cezalandırılmasına ilişkin yürütülen bir çalışma ve kanun hazırlığı var mıdır?

2. Ekonomi gazetecilerinin cezalandırılmasına ve sindirilmesine yönelik bu kanun taslağı neleri içermektedir?

3. Ülke ekonomisi ile ilgili olumsuz haber yapanların cezalandırıldığı bir ülke var mıdır? Varsa bunlar hangi ülkelerdir? Bu ülkelerde gazetecilere ne gibi cezalar verilmektedir?

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.