Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İçişleri Bakanlığı, yabancı uyruklu IŞİD’lilerin iadesine başlandığını duyurdu


İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Türkiye’de bulunan yabancı uyruklu Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının iadesine başlandığını açıkladı.

Çataklı, “Sabah saatlerinde Türkiye’deki Geri Gönderme Merkezi’nde işlemleri tamamlanan ABD’li bir yabancı terörist savaşçının Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nce Türkiye’den deport edilmesi işlemi gerçekleştirildi” dedi.

Sözcü Çataklı, gün içinde iki IŞİD’linin daha ülkeleri olan Danimarka ve Almanya’ya gönderileceğini, 14 Kasım’da da IŞİD’li yedi Alman’ın daha sınır dışı edileceğini belirtti.

Çataklı ayrıca, Suriye’de yakalanan ikisi Alman, ikisi İrlanda uyruklu dört IŞİD’linin sınır dışı edilme işlemlerinin son aşamaya geldiğini, Suriye’de yakalanan Fransız uyruklu 11 IŞİD’linin işlemlerinin ise sürdüğünü söyledi.

Bakan Soylu sinyali vermişti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen hafta yabancı uyruklu IŞİD’lilerin ülkelerine iade edileceğini belirterek şunları söylemişti: “Şimdi biz ‘Bunları size iade edeceğiz’ diyoruz, pazartesiden itibaren başlıyoruz. İade edeceğiz, ayağa kalkıyorlar: ‘Biz bunları vatandaşlıktan attık, siz ne yaparsanız yapın.’ Yok öyle yağma. Çatlasanız da patlasanız da silseniz de saklasanız da vatandaşlıktan çıkarsanız da çıkarmasanız da sizin ülkenize göndereceğiz.”

Türkiye’de yabancı uyruklu 737 IŞİD’li var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’deki cezaevlerinde 1149 IŞİD’li bulunduğunu söylemiş ve bunların 737’sinin yabancı uyruklu olduğunu belirtmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.